Leven op jouw manier

  • Hoe je iedere dag leeft, bepaalt hoe jouw leven er over een jaar of tien jaar eruitziet. Leef je leven iedere dag zoals jij dat wilt leven.

Zorg goed voor jezelf. Voel je goed in je lijf. Haal je persoonlijke resultaten. Wees meer in balans.

Drie lekker in je vel journals

Lekker in je vel journal

Om ieder dag lekker in je vel te zitten, is bewustwording belangrijk. Als jij weet hoe goed jij al dan niet voor jezelf zorgt, dan kun je gericht verbetering aanbrengen en groeien naar een leefstijl die bij jou past.


De Lijv journal (Lekker in je vel journal) helpt je om bewust te worden en bij te sturen.

Waarom eenzaamheid een verbindingswoord is

Eenzaamheid anders bekeken

Eenzaamheid is in onze samenleving in de zorghoek weggezet. Daardoor hebben we het te weinig over de verbinding en gemeenschappelijkheid die bij het onderwerp horen en te veel over de schadelijke gezondheidsgevolgen ervan. Er wordt over gesproken als een probleem waarvoor in semi-medische taal en onderbouwde hulpverleningsinterventies oplossingen moeten worden gezocht. Dit doet onrecht aan de persoonlijke betekenis en geeft geen ruimte aan een waardenvrije publieke dialoog. En niet in de minste plaats: het gaat voorbij aan onze menselijke verbeeldings- en verbindingskracht. Eenzaamheid laat zich het beste benaderen in de complete context. Het is een persoonlijk vraagstuk én een collectief onderwerp. Dat betekent dat aandacht nodig is voor het individuele welzijn en de gemeenschappelijke omstandigheden. Gedialogeerd is een biografische verkenning van eigen en andermans eenzaamheid. Het boek reikt naast een maatschappijbeschouwing veel hoop en inspiratie aan.


Gedialogeerd gaat over eenzaamheid. En ook over isolement, uitsluiting, inclusie en connectie.


Auteur Irene Campfens
Over zelfbeschadiiging

Zelfbeschadiging uitgepluist

Voor als je iemand kent of bent die aan zelfbeschadiging doet.


Automute gaat over zelfbeschadiging en is bedoeld voor iedereen die hiermee zelf of in de directe omgeving te maken heeft. Niet-(h)erkende zelfbeschadiging doet dubbel veel zeer. Als pijn niet gezien wordt, steken en bijten de afgewende blikken, de veroordelende woorden en de uitblijvende troost namelijk in de ziel en wond. Dit boek helpt om open over zelfbeschadiging te praten en er milder naar te kijken. Op school, in de hulpverlening, in je relatie en het gezin, met collega’s, vrienden, kennissen en groepsgenoten.


Automute gaat over zelfbeschadiging maar eigelijk over veel meer dan dat. Het is een boek over stigma, taboe, zelfbeeld, schaamte en pijn.


Auteur Irene Campfens