fbpx

Astronaut Boeken

Astronaut Boeken is gericht op de bewuste ouder die haar kind wil stimuleren om vooral zichzelf te zijn en te blijven. Soms betekent dit dat de ouder vooral ook in de spiegel naar zichzelf kijkt.

BOEKEN

 

Dit boek is voor vrouwen die eerst stiefmoeder worden en daarna zelf moeder worden. Je loopt tegen allerlei kwesties aan. Dit boek geeft je tips en adviezen voor alle kwesties waar je tegenaan loopt.

Zie ook: www.mijneersteisnietzijneerste.nl

Kinderen (8-12 jaar) leren hoe ze superhelden op de foto zetten, hoe ze spetterende selfies maken, hoe ze sporters fotograferen. Ook gaan ze aan de slag met trucage foto’s. Kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten in de verschillende challenges. Korte stukjes theorie worden afgewisseld met een aantal challenges. Het maakt daarbij niet uit wat voor camera er wordt gebruikt. Iedereen kan dus meedoen.

Ook een aanrader voor volwassenen die beter willen leren fotograferen omdat de theorie simpel wordt uitgelegd.

Zie ook: www.85fotochallenges.nl

Een feestelijk muziekdoeboek voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Hun ouders, opa’s en oma’s en andere verzorgers mogen gezellig meedoen. Dus zing, speel en dans erop los!

Wakker met een wijsje is uitdrukkelijk geen liedjesboek. In het boek vind je muzikale activiteiten die aansluiten bij de dagelijkse bezigheden en de seizoenen. Je kan kiezen uit activiteiten zonder instrumenten, met allerlei dagelijkse spulletjes als instrument en met echte instrumenten.

Voor dit boek hoef je geen muziekinstrumenten te kunnen bespelen. Ook hoef je niet zuiver te zingen. Een kind vindt alles prachtig. Lol staat voorop, maar het is ongelooflijk hoeveel ontwikkelingsgebieden ondertussen bij het kind worden aangesproken. Bij iedere activiteit staat aangegeven waaraan wordt gewerkt.

Zie ook: www.wakkermeteenwijsje.nl

Speel, leer & communiceer presenteert een aanpak waarmee je je kind met autisme spelenderwijs leert om (meer) te communiceren. Ouders laten de begeleiding van hun kind vaak over aan professionals omdat ze bang zijn de begeleiding te doorkruisen. Met Speel, leer & communiceer hebben ouders een handleiding in handen waarmee ze zelf de taalontwikkeling van hun kind kunnen stimuleren.

Tijdens het spelen met je kind creëer je actief leermomenten voor je kind. Dit doe je door aan te sluiten bij wat je kind leuk vindt. En door bewust te zijn van je houding, waarbij je werkt aan vertrouwen in het leerproces en respect voor de voorkeuren van je kind en die van jezelf.

In Speel, leer en communiceer wordt de communicatievaardigheid ‘vragen om wat je wil’ verder uitgediept. Zodra je kind makkelijker kan aangeven wat hij wil, neemt probleemgedrag af, stimuleert het de verdere ontwikkeling van communicatie en draagt het bij aan zijn zelfvertrouwen.

Zie ook: www.speelleerencommuniceer.nl