fbpx

Wat in jaren niet gebeurd was, gebeurde afgelopen februari toch. Ik was ziek. Ik had een flinke griep te pakken. Ik kan me niet herinneren wanneer ik dat voor het laatst had gehad. En die griep die had me flink in zijn greep. Ik had dagen koorts, ik sliep veel, ik hoestte enorm en ik had dus echt helemaal nergens energie voor.

Lekker belangrijk zul je denken.

We zijn allemaal wel eens ziek. Maar door die griep ben ik eens goed gaan nadenken. Ik heb alleen het hoognodige aan mijn bedrijf gedaan. De deadlines en beloftes. Voor de rest kreeg ik niets uit mijn vingers.

En toch staat mijn bedrijf er nog steeds. Dus ook als ik niet superhard werk, en ik ga terug naar de kern, dan draait mijn bedrijf nog steeds. En daar gaat het om, die kern.

 Wanneer je een boek gaat schrijven, dan stop je heel je ziel en zaligheid daarin. Je maakt er al snel een enorm groots project van. En begrijp me niet verkeerd, het is ook een groots project. Want je boek gaat je helpen om deuren te openen en brengt je waar je nooit bent geweest. Maar een boek hoeft qua omvang niet per se groots te zijn. Het gaat niet om het aantal woorden of het aantal pagina’s. Het gaat echt om de inhoud.

Ben jij iemand die geneigd is er een mega project van te maken? Bedenk dan dat je niet al je kennis in één boek te stoppen. Begin gewoon bij de basis. Wanneer de basis staat, kun je je boek altijd nog verder uitbreiden. Maar wanneer je begint met de basis, is je project overzichtelijk en goed te doen.

Laat je neiging om veel hooi op je vork te nemen lekker varen en maak je schrijfproject overzichtelijk. Dat begint bij het maken van keuzes. Keer steeds terug naar de basis en kijk dan past het onderwerp bij die basis of drijf ik er te ver vanaf? Ben ik nog bezig met de rode draad?

Succes en veel plezier met het schrijven van je boek!