fbpx

De wereld rond hond

Het hondje Sophie begint haar leven in een Spaanse vuil­nisbak. Een zwerver vindt haar en zijn liefde lacht haar toe. Maar het leven als straathond brengt ook risico´s en ongeluk met zich mee. Ondanks alles valt Sophie steeds in goede mensenhanden en wordt er veel van haar gehou­den. Ook het Nederlandse meisje Nanouk, een jong hon­denfrisbee talent, valt voor Sophie. Wordt het Spaanse straathondje dankzij de stoere Nanouk een frisbee­kampioen? Of heeft het leven nog iets anders voor haar in petto?

Dit is een verhaal over de onvoorwaardelijke liefde tussen mens en hond. In ‘De wereld rond hond’ staan verdriet en vreugde naast elkaar. Je leest hoe je door het luisteren naar je innerlijke stem, hoe moeilijk die soms ook te begrijpen is, het leven een onverwachte wending kunt geven. Zo­lang je maar vertrouwen houdt, valt uit­eindelijk alles op zijn plek!

De hoofdkarakters in dit verhaal bestaan echt! Achterin het boek kun je zien en lezen welke honden en mensen model hebben gestaan voor de personages in het boek. Maaike van Poelje schreef eerder de twee­delige serie ‘Melle en de zwerfhonden’:

– ‘Het Spaanse gif’

– ‘De hondendief’